Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 2 łyżki
mleko ciepłe 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
farsz dowolny
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać i rozwałkować na prostokąt. Na środek nałożyć przygotowany wcześniej farsz na środek ciasta i zawinąć je w rulon. Następnie pokroić. Ja przygotowałam podstawowy farsz z kapustą i grzybami. (osobno gotujemy kapustę kiszoną i pieczarki,miksujemy i przyprawiamy)
Krok 1 - Paszteciki foto
2
Ze względu że zostało mi trochę ciasta wykonałam je z farszem szpinakowo -warzywnym.
Krok 2 - Paszteciki foto
3
Pieczemy w 200 - 220*C około 10-15 min
Krok 3 - Paszteciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 04.11.2012 19:08
pyszności
teresa18 04.11.2012 19:08
pyszności
Poison1988 25.10.2012 18:01
Apetyczne te paszteciki :)
Zdzisław 25.10.2012 17:44
z barszczem
artur7 25.10.2012 17:44
lubię pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak