Paszteciki

Paszteciki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    3 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • jajko

    2 szt
  • grzyby suszone

    8 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby opłukać, zalać przegotowaną wodą, odstawić na noc.
Ugotować w tej samej wodzie, wyjąć z wywaru, posiekać.
Jajka ugotować na twardo, obrać, posiekać.
Cebulę posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby, przecedzony wywar, odparować, przyprawić, wymieszać z jajkami.
Z ciasta wyciąć prostokąty, na każdym ułożyć farsz, zlepić brzegi, upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stop.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 24.01.2012 15:49
pyszne
gusia1000 02.05.2011 00:21
Pycha.
Katarzyna/kate1980 28.03.2011 21:25
ciekawy przepis
aginaa 28.03.2011 15:53
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat