Pasteryzowana kalarepa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    1 kg
  • sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalareki umyć, obrać, pokroić w plasterki i sparzyć we wrzątku, odcedzic i przelozyc do słoiczków. Zagotowac dwa litry wody, dodac 1 łyzeczke soli i kwasku cytrynowego i zalac słoiki z kalarepka, nastepnie szczelnie zakrecic słoiczki i pasteryzowac 30-40 minut. Gotowe! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 02.08.2011 19:39
Interesujący przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat