Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku
Kroki postępowania
Ryż ugotować do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem kurkumy. Odcedzić i dokładnie ostudzić. Szpinak opłukać i dobrze osuszyć. Drobniutko poszatkować.
szprotki | 60 gram-waga po odsączeniu |
ryż brązowy | 50 gram-waga suchego ryżu |
szpinak świeży | garść |
cebula czerwona | 1/2 łyżeczki |
majonez light | 1,5 łyżeczki |
Kurkuma mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: