Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szprotki 60 gram-waga po odsączeniu
ryż brązowy 50 gram-waga suchego ryżu
szpinak świeży garść
cebula czerwona 1/2 łyżeczki
majonez light 1,5 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku

Kroki postępowania

1
Szprota dokładnie odsączyć z oleju na sicie.
Ryż ugotować do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem kurkumy. Odcedzić i dokładnie ostudzić. Szpinak opłukać i dobrze osuszyć. Drobniutko poszatkować.
Krok 1 - Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku foto
2
Do miski przełożyć rybę i widelcem ją rozdrobnić
Krok 2 - Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku foto
3
dodać posiekany szpinak
Krok 3 - Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku foto
4
następnie dodać ryż
Krok 4 - Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku foto
5
Czerwona cebulę drobniutko posiekać i dodać do miski, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.
Krok 5 - Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku foto
6
Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Smacznego!
Krok 6 - Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.12.2015 10:42
Ciekawe połączenia, a prezentuje się znakomicie.
gosia56 01.12.2015 09:57
na pewno pyszna pasta
Poison1988 01.12.2015 07:56
bardzo ładnie podane :)
IKrakowianka 30.11.2015 23:35
rewelacyjnie podane
Wafelek2601 30.11.2015 22:34
Ładnie podana
Ania321 30.11.2015 22:27
Wygląda smacznie :)
Konczi 30.11.2015 22:26
jestem pewna że jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak