Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta ze szpinaku i groszku

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 160 gram
groszek konserwowy 200 gram
jajko 2 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta ze szpinaku i groszku

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.

Patelnię rozgrzać, przełożyć szpinak i smażyć aż się rozmrozi. Następnie doprawić do smaku i smażyć aż cały płyn odparuje. Ostudzić.

Krok 1 - Pasta ze szpinaku i groszku foto
2
Groszek porządnie odcedzić z zalewy. Do blednera przełożyć szpinak i groszek. Dokładnie zmiksować na gładko.
Krok 2 - Pasta ze szpinaku i groszku foto
3
Do masy dodać pokrojone w kilka kawałków jajka i ponownie zblendować.

Krok 3 - Pasta ze szpinaku i groszku foto
4
Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i musztardą. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 min do lodówki. Smacznego!
Krok 4 - Pasta ze szpinaku i groszku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 08.09.2015 08:57
smaczny dodatek do chlebka
Ada-Gaba 18.08.2015 13:42
pyszna do chlebusia
2milutka 17.08.2015 22:48
Apetyczna :) Fit też znaczy dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak