Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 300 g (wędzony)
twaróg 250 g
śmietana gęsta 3 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1/2 szt
ząbek czosnku 1 szt
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

Dorsza oddzieliłem od ości. Przełożyłem do miski, rozdrobniłem.
Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem w drobna kosteczkę. Wszystkie składniki dodałem do pasty. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 04.08.2016 08:38
pycha też tak robię;)
Habibi 04.08.2016 07:44
uwielbiam połączenie wędzonej rybki z twarogiem :)
Prts drive 04.08.2016 07:44
Ryba z białym serem? Ciekawie
pestka 04.08.2016 00:06
pyszne śniadanie
norweska20 03.08.2016 23:46
smakowita propozycja
Łukasz15 03.08.2016 22:51
Ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak