Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z wątróbki królika

4.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Proste i szybkie smarowidło na chleb. Pasta z delikatnej wątróbki królika z nutą jabłka i tymianku. Polecam z chrupiącymi grzankami.

Składniki:

Składniki:

wątróbka z królika 30 dag
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
śmietana 30% 80 ml
majeranek 0.5 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło klarowane 2 łyżki
tymianek 6 gałązek
wino czerwone 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z wątróbki królika

Wątróbkę oczyszczam, myję i osuszam. Cebulę kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Dodaję pokrojoną wątróbkę, obrane i pokrojone jabłko, tymianek, podlewam winem i smażę na wolnym ogniu około 15 minut aż wątróbką będzie dobrze wysmażona. Pod koniec solę, pieprzę, posypuję majerankiem. Odstawiam do wystudzenia dodaję śmietanę kremówkę i miksuję blenderem. Pastę wstawiam do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 30.01.2019 10:54
Smarowidło bardzo apetyczne ,a ja nie lubię królika a zjadłabym z takimi pysznymi grzankami.;)
bietka 30.01.2019 10:53
Smaczna pasta i do tego grzanki, po prostu pychotka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak