Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka i ogórka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser biały 250 g
tuńczyk 1 puszka
ogórek konserwowy 2 sztuki
szczypiorek
ketchup pikantny 1,5 łyżki
majonez 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka i ogórka

Kroki postępowania

1
Ser przekładamy do talerza głębokiego lub miseczki, rozgniatamy widelcem. Dodajemy odsączonego tunczyka i mieszamy
Krok 1 - Pasta z tuńczyka i ogórka foto
2
ogórki kroimy w drobną kosteczke i dodajemy do sera
Krok 2 - Pasta z tuńczyka i ogórka foto
3
szczypiorek czyścimy i drobno kroimym. mieszamy z serem
Krok 3 - Pasta z tuńczyka i ogórka foto
4
dodajemy ketchup. Mozna dodac mniej lub wiecej, zależy od preferencji.
Krok 4 - Pasta z tuńczyka i ogórka foto
5
majonez dokładnie mieszamy z chrzanem, próbujemy zeby nie bylo za bardzo ostre. dodajemy do tunczyka, i dokładnie mieszamy, Doprawiamy solą i pieprzem
Krok 5 - Pasta z tuńczyka i ogórka foto
6
paste nakładamy na pieczywo i posypujemy tartym serem żółtym. Podajemy z pomidorem :) Pyyycha.

Smacznego :)
Krok 6 - Pasta z tuńczyka i ogórka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 13.05.2016 21:54
Fajna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak