Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka i anchois

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 100 g
masło 100 g
sok z cytryny
sól
anchois
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka i anchois

Tuńczyka odcedzamy z zalewy i łączymy z masłem i filecikami anchois. Składniki miksujemy na gładką masę. Dodajemy sok z 1/2 cytryny, paprykę, doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Pastę schładzamy w lodówce. Podajemy z opieczonym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak