Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z soczewicy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szklanka
cebula biała 1/2 sztuka
majonez
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z soczewicy

soczewice gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż będzie miękka, po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, Cebule kroimy w drobna kostkę dodajemy do soczewicy, łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku według uznania pieprzem i solą. Ja nie rozdrabniam soczewice wolę ja w całości, ale można oczywiście ją rozmiąc i w tedy będzie to prawdziwa pasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.06.2014 10:39
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak