Pasta z sera i wędliny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka lub chuda kiełbasa

    20 dag
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • pomidory

    2 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • papryka zielona

    2 strąki
  • ziele angielskie mielone

    1/4 łyżeczki
  • ser gouda

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędlinę zmielić w maszynce, ser zetrzeć na drobnej tarce. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Paprykę oczyścić, umyć i drobno pokroić. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać. Do majonezu dodać przyprawy, wymieszać, dodać do reszty składników i ponownie wyrobić na jednolitą pastę. Wyśmienicie smakuje z ciemnym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 10.01.2012 12:53
pycha
Izabela/bella81 24.06.2011 12:37
ciekawy przepis
kriso 18.05.2011 08:16
mniam mniam
monika154 14.04.2011 10:04
pyszne
novita26 05.03.2011 10:54
super
szajba2 21.01.2011 18:59
lubię pasty
Babciagramolka 24.12.2010 08:29
Wszelkie pasty sa u mnie mile widziane
rakow2 09.10.2010 18:37
pasty na kanapki - super rzecz
Barbara55 04.09.2010 13:22
coś nowego na chlebek
buksiak12 24.08.2010 18:17
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat