Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pikantną papryczką i rzodkiewką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pasta

twaróg półtłusty 250 g
papryczka ostra pikantna 1/2
rzodkiewka 4 sztuki
jogurt naturalny 180 g
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Czosnek staropolski Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

przybranie

rzodkiewka 1 szt
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pikantną papryczką i rzodkiewką

Ser dokładnie rozgniatamy łyżką , dodajemy sól, czosnek i pieprz.
Starannie mieszamy do wchłonięcia ziół w serek.
Papryczkę pikantną i rzodkiewki płuczemy.
Z papryczki wyjmujemy pestki i razem z rzodkiewkami drobniutko siekamy .
Dodajemy jogurt , wszystko razem mieszamy i dobrze jest na chwilę zostawić w lodówce do przeniknięcia smaków.
Przybieramy ozdobioną rzodkiewką i koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 25.05.2016 07:56
pyszności na śniadanie
krokus 24.05.2016 22:13
i do tego świeży chlebek, mniam
Mama niejadka 24.05.2016 19:41
Super na śniadanko
cukiereczek 24.05.2016 18:59
prosta,domowej roboty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak