Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 200 g
cebula 2 szt
majonez 1 łyżka
sól do smaku
pieprz 1 szczypta
papryka mielona 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z pieczarkami

Pieczarki myjemy i kroimy na plastry. Dodajemy pokrojoną i obraną cebulę. Przyprawiamy do smaku solą, papryką i pieprzem.
Dusimy pod przykryciem około 20 min, do momentu jak grzyby będą miękkie. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Rozdrabniamy za pomocą blendera. Dodajemy do smaku majonez.
Mieszamy do połączenia się składników.
Można smarować pieczywo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 02.02.2016 10:59
z pewnością jest bardzo smaczna - takiej pasty jeszcze nie robiłam
gosia56 02.02.2016 10:49
takiej jeszcze nie robiłam na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak