Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli ze szczypiorkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 1/2 szt
ser biały 150 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełki lucerny 1 garść
bagietka 1/2 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
majonez 1 łyżka
cebula 1 szt
szczypiorek 1 szt
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli ze szczypiorkiem

Z makreli wyjmujemy ości, skórę, przekładamy do miseczki.
Dodajemy ser biały, ketchup, przecier pomidorowy, majonez, rozgniatamy , mieszamy. Dodajemy cebulkę i szczypior pokrojony.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Bagietkę kroimy i nakładamy pastę.
Wykładamy na talerz.
Lucerną i pomidor wykładamy na środek talerza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 18.02.2014 17:15
dawno nie jadłam takiej pasty a smaczna jest
Monika-twin 13.11.2013 16:10
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak