Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli z ogórkiem i porem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 2 sztuki
por (biała część) 100 gram
ser żółty 150g
ogórek konserwowy Smak 100 gram
jajko 3 sztuki
jogurt naturalny 150 gram
majonez 3 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czubrica czerwona 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli z ogórkiem i porem

Kroki postępowania

1
Gotujemy trzy jajka i pozostawiamy do wystygnięcia. Makrelę obieramy ze skóry i od ości. Ogórka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy starty na tarce ser żółty.
Krok 1 - Pasta z makreli z ogórkiem i porem foto
2
Białą część pora kroimy na drobno.
Krok 2 - Pasta z makreli z ogórkiem i porem foto
3
Dodajemy jajko i drobimy je widelcem. Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Dokładnie mieszamy. Podajemy z pieczywem.
Krok 3 - Pasta z makreli z ogórkiem i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak