Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą Zewy

Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Dziś propozycja na śniadanie lub kolację. Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki. Pasta do zrobienia na szybko, ale i szybko znikająca. Smacznie i kolorowo:)

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na pastę:

  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    0.5 sztuki
  • kapary

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makrelę obrać i wrzucić do miski.
Kapary, paprykę i cebulę posiekać i dodać do ryby.
Następnie dodać resztę składników i wszystko wymieszać.
Pastę odstawić na około 15 minut, aby smaki się przegryzły.

ZEWA
Natka pietruszki - posiekana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat