Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli wędzonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 średnia sztuka
ser żółty 150 g
cebula 1 mała
majonez 1 łyżka
keczup 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli wędzonej

Makrelę obieramy ze skóry i czyścimy z ości. Ugniatamy widelcem na gładką pastę.
Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki do warzyw, cebulę obieramy z łupinki i kroimy w drobną kostkę.
Dodajemy majonez i keczup. Doprawiamy do smaki pieprzem. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową pastą smarujemy bułeczki lub chleb.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.01.2014 19:11
znakomita ze świeżym pieczywem
Bernadeta1 13.01.2014 00:28
lubię taką pastę
IwonaDD 26.11.2013 14:29
świetna pasta
Wafelek2601 16.10.2013 15:20
Często robię taką do kanapek
RenataZ-et 17.09.2013 23:12
super do pieczywa
mysza75 25.08.2013 14:23
Jaki fajny od chlebka
caralajna 08.07.2013 07:35
bardzo smaczna
migotka28 23.05.2013 17:47
robię podobną tylko bez sera
Łucja 17.05.2013 23:30
bardzo lubię takie pasty do kanapek :)
adelajda 17.05.2013 21:49
wszystkie pasty lubię
jozefinach 17.05.2013 15:23
Uwielbiam rybne pasty, domowe najzdrowsze.
fotoviderek 17.05.2013 10:17
Do tego świeży chlebek z masłem - pycha :)
Olga_SK 17.05.2013 07:37
u mnie obowiązkowo do pasty z makreli dawało się drobno posiekane ogórki kiszone - polecam wypróbować, też smakowite :)
Angelika10 17.05.2013 00:42
smaczna pasta
Megg 16.05.2013 23:14
lubię taką :)
magdziorka6 16.05.2013 20:24
znam ją pycha
kriko 16.05.2013 20:20
super pasta ....
Krzysztof15 16.05.2013 20:15
lubie makrele w kazdej postaci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak