Pasta z makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • jogurt naturalny

    3 łyżeczki
  • majonez

    3 łyżeczki
  • musztarda

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędzoną makrelę oczyścić z ości. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek umyć i pokroić. Do wędzonej makreli dodać jajka, szczypiorek, jogurt naturalny, majonez i musztardę. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Dodać przyprawy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 28.11.2013 16:18
lubię taką
Ewelina38 24.09.2013 11:07
wspaniała na kanapeczkę i koniecznie z cebulką
Ela15 20.08.2013 06:40
bardzo lubię taką pastę
Dorian 10.04.2013 19:58
pyszne sniadanko
alaaa 10.03.2013 19:03
prosta szybka a jaka smaczna
dorotka0000025 18.01.2013 19:41
smaczna
Ewelina47 27.04.2012 08:41
pycha
Wafelek2601 06.02.2012 09:41
super
aga130982 12.09.2011 15:13
mniam
smakoszek 27.08.2011 08:47
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat