Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majonez 3 łyżki
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
natka pietruszki do ozdoby
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Makrelę obieramy z ości, jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupek. Widelcem zgniatamy makrelę i jajka na pastę. Cebulkę siekamy w kosteczkę i solimy, czekamy ok 5 minut i dopiero dodajemy do pasty. Na koniec dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy na gładką masę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pasta świetnie pasuje do świeżych bułeczek. Można przybrać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak