Pasta z makreli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzona makrela

    25 dkg
  • jajka

    3 szt
  • cebula

    5 dkg
  • siekany koperek

  • majonez

    2 łyżki
  • olej słonecznikowy

    1 łyżka
  • sól

  • małe czerwone papryczki

    2 kostki
  • ogórek kiszony

    5 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy z ości. W blenderze siekamy makrelę, jajka, cebulę i ogórka do momentu uzyskania konsystencji pasty. Dodajemy koperek, majonez, olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Podajemy z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
1j1o1l1a1 26.03.2011 16:53
dobre i...podzielne ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat