Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z czerwonej soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Pieprz ziołowy mielony Prymat pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z czerwonej soczewicy

Soczewicę płuczemy trzykrotnie w wodzie, następnie soczewicę zalewamy wodą, tak aby była przykryta i stawiamy na palnik. Gotujemy do momentu aż soczewica się rozpadnie, co jakiś czas soczewicę należy pomieszać. Do ugotowanej soczewicy dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.
Jeśli pasta jest dla Was zbyt suche to możemy do niej dodać trochę oliwy z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.05.2017 22:25
fajna pasta
jan_mag 20.05.2017 20:18
Bardzo smaczne
gosia56 20.05.2017 14:19
moja ulubiona pasta
Mniam 19.05.2017 22:19
Super pasta do pieczywa.
RenataZ-et 19.05.2017 21:58
bardzo fajna pasta
benka 19.05.2017 19:02
Zdrowe smarowidło.
KORAL 19.05.2017 18:27
fajna pasta :)
Aleksandra/Olcia 19.05.2017 18:20
ostatnio robiłam z białej fasoli,wcześniej z ciecierzycy,cza na soczewicę :)
jan_mag 19.05.2017 16:01
Muszę zrobić
dodi 19.05.2017 15:11
mniam, mniam
Franciszek 19.05.2017 13:15
dobra pasta
2milutka 19.05.2017 13:14
Apetyczne smarowidło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak