Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z cieciorki i szpinaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cieciorka konserwowa szklanka
szpinak 150g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z cieciorki i szpinaku

Kroki postępowania

1
Szpinak podsmażyć na patelni z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku granulowanego (lub 2-3 ząbki świeżego).
Krok 1 - pasta z cieciorki i szpinaku foto
2
Cieciorkę moczymy całą noc i gotujemy około godziny. Lub używamy konserwowej. Około jednej szklanki ( w zależności który smak ma być dominujący)
Krok 2 - pasta z cieciorki i szpinaku foto
3
Miksujemy cieciorkę, szpinak, dowolne przyprawy i olej na gładką masę.
Krok 3 - pasta z cieciorki i szpinaku foto
4
Jeżeli pasta będzie zbyt sucha należy dodać więcej oleju
Krok 4 - pasta z cieciorki i szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 07.02.2015 10:18
moje smaki :)
Ankha 06.02.2015 22:39
O, to coś dla mnie :)
Mama niejadka 06.02.2015 19:09
Napewno smaczna i zdrowa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak