Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z cieciorki i curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cieciorka konserwowa 300 g
tahini pasta sezamowa 5 lyzek
olej 4 lyzki
olej sezamowy 1 lyzka
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 lyzki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z cieciorki i curry

cieciorkę odcedz,zachowaj 2 lyzki zalewy,zmiksuj dodaj paste sezamowa olej arachidowy najlepszy 4 lyzki i i olej sezamowy,curry sól i pieprz.krem przełóż do salaterek i schłodz.podawaj z bulką lub jako dip do warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak