Pasta z bobu i avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    2 szkl
  • avocado

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • oliwa

    10 łyżek
  • krakersy

    kilka sztuk
  • sok z cytryny

    z 1/2 cytryny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób wrzucić na gotującą się wodę z odrobina soli, cukru i ugotować do miękkości. Ostudzić i ściągnąć skórkę. Avokado obrać ze skórki, dodać bób, sok z cytryny, oliwę i zmiksować na gładki krem. Masę doprawić solą i pieprzem, przełożyć do szprycy cukierniczej i na każdego krakersa wycisnąć porcję pasty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat