Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado i zielonego groszku

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Pyszna pasta kanapkowa w prawdziwie wiosennym kolorze.

Składniki:

wszystkie składniki

awokado 1 sztuka
groszek konserwowy 0.5 puszki
czosnek ząbki 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 szczypta
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado i zielonego groszku

Dojrzałe awokado obrać, usunąć pestkę i wrzucić do miski. Dodać odsączony z zalewy groszek. Rozgnieść awokado i groszek tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, skropić sokiem z cytryny. Wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak