Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z awokado i czerwonej papryki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
twarożek 4 łyżki
sok z cytryny
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z awokado i czerwonej papryki

Paprykę kroimy w drobną kostkę, posypujemy solą i wkładamy do miseczki. Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i wydrążamy łyżeczką miąższ, który wrzucamy do miseczki z papryką. Dodajemy twarożek. Całość dokładnie mieszamy widelcem, aż do powstania jednolitej masy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak