Pasta z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/3 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajko

    2 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sok z cytryny

  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z awokado foto
Awokado obieramy, kroimy w kostkę a następnie miażdżymy widelcem. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Krok 2 - Pasta z awokado foto
Czosnek siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado.
Krok 3 - Pasta z awokado foto
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pasty.
Krok 4 - Pasta z awokado foto
Pastę solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy łyżkę jogurtu i mieszamy dokładnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 19.08.2016 10:12
uwielbiam awokado I takie pasty:-)
agaK. 25.07.2015 23:34
Nie jadłam nic podobnego na kanapkę ale ciekawa rzecz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat