Pasta z awokado

Pasta z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/3 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • jajka

    2 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sok z cytryny

  • jogurt naturalny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasta z awokado foto
Awokado obieramy, kroimy w kostkę a następnie miażdżymy widelcem. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny.
Krok 2 - Pasta z awokado foto
Czosnek siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do awokado.
Krok 3 - Pasta z awokado foto
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pasty.
Krok 4 - Pasta z awokado foto
Pastę solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy łyżkę jogurtu i mieszamy dokładnie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

19.08.2016 10:12
uwielbiam awokado I takie pasty:-)

agaK.

25.07.2015 23:34
Nie jadłam nic podobnego na kanapkę ale ciekawa rzecz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat