Pasta z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 małej sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć. Miąższ ugnieść widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Z pomidora usunąć pestki i pokroić go w kostkę (skórkę można również usunąć). Cebulę i pomidora dodać do awokado, wlać sok z cytryny, dodać paprykę, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 24.10.2012 20:27
super
Ada-Gaba 24.06.2012 06:56
koniecznie muszę spróbować
Weronika_eM 30.10.2011 20:30
ciekawy przepis
mikrusiak 25.10.2011 19:00
ciekawe :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat