Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ceviche
-
sok z pomarańczy
z jednego owocu -
sok z cytryny
z jednego owocu -
sok z limonki
z jednego owocu -
miód
30 gramów -
papryczka chili
1 sztuka -
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka -
Kolendra cała Prymat
1/2 łyżeczki -
sól morska Prymat w młynku
do smaku -
cebula czerwona
1 sztuka -
łosoś filet
150 gramów -
filety z halibuta
150 gramów -
pomidor
1 sztuka -
awokado
1 sztuka -
mięta świeża siekana
1 łyżeczka -
świeża kolendra
-
oliwa
2 łyżki
Dodatki
-
chleb
-
kolendra
Sposób przygotowania
1. Wyciskamy do jednej miski sok z wszystkich cytrusów.
2. Dodajemy do wyciśniętego soku chili, miód, imbir, sól, kolendrę oraz cebulę
3. całość dokładnie mieszamy i przechodzimy do krojenia ryb.
4. Filety bez skóry z halibuta oraz łososia kroimy w kostkę 1,5cmx1,5cm i dodajemy do marynaty.
5. Całość mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.
6. Następnie dodajemy pomidora, awokado, mięte, kolendrę oraz oliwę z oliwek.
7. Ceviche wykładamy na talerz, dekorujemy kolendrą i podajemy ze świeżym pieczywem.
Jeżeli uwielbiacie dania z łososia, koniecznie sprawdźcie przepis na
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się