Pasta z avokado i jajka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avocado

    1szt
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dojrzałe awokado obrać ze skórki i zetrzeć na tarce d jarzyn o małych oczkach lub rozgnieść widelcem i dodać sok z limonki, jajko również zetrzeć na tej samej tarce. Czerwoną cebulę pokroić w kostkę. Wszystko połączyć ze sobą dodając majonez, sól oraz pieprz. Można dodać jeszcze starty żółty ser do pasty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 20.05.2013 21:29
Kupiłam właśnie avokado bo gdzieś przeczytałam że z powodzeniem zastępuje masło (na kanapkach). Teraz juz wiem jak je wykorzystam :).
Botwinka 02.01.2013 15:51
smaczna
Mysiunia 02.01.2013 15:44
taka pasta z awokdao jest świetna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat