Pasta twarożkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg półtłusty

    250 g
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki, szczypiorek i natkę myjemy, osączamy z wody.
Szczypiorek i natkę kroimy drobno, rzodkiewki ścieramy na jarzynowej tartce.
Łączymy z serem wcześniej zmielonym lub rozdrobnionym w blenderze, dodajemy jogurt lub śmietanę i solimy wg własnych upodobań.
Podajemy z pieczywem.
benka
Przed podaniem pastę warto schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat