Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarożkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 250 g
rzodkiewka 1 pęczek
szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
sól do smaku

Porada

Przed podaniem pastę warto schłodzić.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarożkowa

Rzodkiewki, szczypiorek i natkę myjemy, osączamy z wody.
Szczypiorek i natkę kroimy drobno, rzodkiewki ścieramy na jarzynowej tartce.
Łączymy z serem wcześniej zmielonym lub rozdrobnionym w blenderze, dodajemy jogurt lub śmietanę i solimy wg własnych upodobań.
Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak