Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowo - jajeczna z warzywami
PRZYGOTOWANIE:
1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek.
Do miseczki wkładamy żółtka i rozgniatamy je dokładnie widelcem. Następnie dodajemy pomidorowy serek twarogowy, 1,5 łyżki ketchupu, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, kurkumę, ostrą paprykę, zioła prowansalskie i cukier brzozowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
2. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a bazylię delikatnie siekamy. W drugiej miseczce dokładnie rozgniatamy widelcem białka jajek. Wszystko dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, doprawiamy solą i dość obficie pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.
Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
Życzę smacznego! :)