Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowo - jajeczna z warzywami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
twarożek 100 g (najlepiej pomidorowy)
ketchup pikantny 1,5 łyżki
papryka czerwona 1 mała sztuka
cebula biała 1 mała sztuka
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 1 garść listków
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ksylitol 1 łyzeczka
kurkuma 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowo - jajeczna z warzywami

Propozycja na smaczną, kolorową, zdrową oraz szybką i prostą w przygotowaniu pastę twarogowo - jajeczną z warzywami. Pasta idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Dobra zarówno na śniadanie, jak i kolację :)

PRZYGOTOWANIE:

1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Oddzielamy białka od żółtek.

Do miseczki wkładamy żółtka i rozgniatamy je dokładnie widelcem. Następnie dodajemy pomidorowy serek twarogowy, 1,5 łyżki ketchupu, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, kurkumę, ostrą paprykę, zioła prowansalskie i cukier brzozowy. Wszystko dokładnie mieszamy.

2. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę, a bazylię delikatnie siekamy. W drugiej miseczce dokładnie rozgniatamy widelcem białka jajek. Wszystko dodajemy do wcześniej przygotowanej masy, doprawiamy solą i dość obficie pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzelkazag 09.01.2015 20:02
wygląda smakowicie!
mitek111 09.01.2015 17:48
mmm...pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak