Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta twarogowa z bakaliami i czekoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 200-250 g
rodzynki garść
gorąca woda 1 szkl.
prażone orzechy laskowe 1/3 szkl.
cukier puder do smaku
cukier waniliowy 1-2 łyżeczki
mleko skondensowane niesłodzone kilka łyżek
czekolada gorzka 50-100 g

Porada

Tak przygotowaną pastę podawać z pieczywem pszennymi, goframi, naleśnikam, omletem albo słodkimi placuszkami.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta twarogowa z bakaliami i czekoladą

Rodzynki zalac na noc gorącą wodą, a rano odcedzić. Ostudzone uprażone orzechy zmielić jak najdrobniej. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić W kąpieli wodnej. W malaksera połączyć pokruszony twaróg, zmielone orzechy, płynną czekoladę i rodzynki. Dodać cukier waniliowy i odrobinę zagęszczonego mleka. Wszystko zmiksować na gładką masę i doprawić do smaku cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak