Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta tuńczykowa z ricottą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 0,5 puszki
kapary 1 łyżka
suszone pomidory 4 szt
ser ricotta 10 dag
jogurt grecki 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta tuńczykowa z ricottą

Tuńczyka, kapary i pomidory odsączamy. Ser ricotta rozdrabniamy widelcem, dodajemy odsączonego, również rozdrobnionego tuńczyka. Kapary i pomidory drobno kroimy i dodajemy do tuńczyka i sera.Dodajemy jogurt grecki i mieszamy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Mieszamy. Do sałatki możemy dodać natkę pietruszki lub szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.03.2016 16:56
smaczna pasta na kanapki
Łukasz15 01.03.2016 23:26
Apetyczna pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak