Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta szczypiorkowo-jajeczna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
twaróg 20 dag
majonez 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta szczypiorkowo-jajeczna

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i obieramy. Zimne miksujemy na miazgę dodajemy twaróg i jeszcze raz miksujemy. Następnie dodajemy majonez i śmietanę. Miksujemy. Solimy do smaku. Miksujemy. Jeżeli jeszcze jest zbyt twarda gęstą dodajemy jeszcze majonezu. Dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy łyżką i odstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 21.08.2013 06:59
pyszna jest taka pasta
Czarnula87 20.08.2013 08:15
uwielbiam pasty na świeżych grzankach
Monika-twin 19.08.2013 22:33
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak