Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta serowo-ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg 60 g
jogurt naturalny 2 łyżki
ogórek 1/2 sztuki
rzodkiewka 3 sztuki
cebula 1/2 szt.
sól do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta serowo-ogórkowa

Twaróg chudy wyjmujemy z pojemnika, przekładamy do miski i dodajemy do niego 2 łyżki jogurtu naturalnego i mieszamy całość. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz 1 łyżeczką ziół prowansalskich.
Na desce kroimy obroną ze skóry cebulę drobno. Umyty i obrony ze skóry ogórek trzemy na tarce. Rzodkiewkę umytą, wyciąć ogonki i zetrzeć na tarce. Całość dodać do twarogu z jogurtem i dokładnie całość wymieszać.
Powstałą pastę serowo-ogórkową smarujemy chleb razowy ze słonecznikiem lub inne pieczywo. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak