Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna z szałwią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 3 szt
szałwia świeżą 12-18 listków
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna z szałwią

Pyszna pasta rybna, dodatek świeżej szałwii wzbogaca jej smak.

Ugotowane na twardo jaja drobno posiekać a potem jeszcze dokładniej rozdrobnić widelcem. Otworzyć puszkę śledzi(170g), odlać większość oleju- resztę razem z rybkami dodać do jajek.
Posiekać drobno cebulę czosnkową i połowę listków szałwii( oczywiście wcześniej umytych).
Wymieszać wszystkie składniki razem i doprawić do smaku.
Pozostałe listki szałwii pokroić i posypywać nimi kanapki z wierzchu.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 08.08.2013 11:33
brzmi ciekawie :-)
adelajda 26.12.2012 19:31
moje smaki !
jozefinach 22.12.2012 18:04
Dla mnie pyszności.
treonina 21.12.2012 22:34
ciekawe połączenie!
pajbek 20.12.2012 11:09
Lubię pasty rybne. Podoba mi się Twoja kompozycja smakowa :-)
Rafał10 20.12.2012 09:15
hmmm z szałwią, nawet nie mam pojęcia jaki szałwia ma smak... będę musiała koniecznie wypróbować :)
Kulinarna Ja 19.12.2012 21:58
pycha!
babajaga1969 19.12.2012 21:50
podoba mi się ta kanapeczka :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak