Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna z koperkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1
posiekanego koperku 1,5 łyżki
musztardy lipowej 2 łyżeczka
majonezu 2 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do smaku)
jajko ugotowane na twardo 2
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna z koperkiem

Kroki postępowania

1
Makrelę dokładnie obrać ze skóry, ości i rozdrobnić. Ugotowane jajka obrać i opłukać a potem za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Pasta rybna z koperkiem foto
2
Wszystkie te składniki umieścić w misce, dodać koperek oraz musztardę, majonez i przyprawy i wymieszać pastę.
Krok 2 - Pasta rybna z koperkiem foto
3
W razie potrzeby pastę jeszcze doprawić. Gotową pastę podawać z ulubionym pieczywem.
Krok 3 - Pasta rybna z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 22.05.2013 12:55
Lubię pasty rybne zwłaszcza z makreli.
Mysiunia 22.05.2013 10:36
Pasta przewspaniała :) makrela się wspaniale do tego nadaje, jedynie jej obieranie z ości jest męczące :) o takiej musztardzie jeszcze nie slyszalam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak