Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pulpecikowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
papryka czerwona ok 1/4 szt
rzodkiewka 3-4 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
marchewka ugotowana 1 szt
cebula 1 łyżka drobno pokrojonej
natka pietruszki 1 łyżka kopiasta drobno pokrojonej
mięso 4 pulpety ze słoika
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pulpecikowa

Marchew drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić (zostawić jedno żółtko).
Paprykę i rzodkiewkę drobno pokroić, a szczypiorek posiekać (troszkę szczypiorku zostawić).
Pulpety osączyć z sosu i rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i utrzeć.
Z masy formować kuleczki i obtaczać w pozostawionym szczypiorku i żółtku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 02.04.2017 14:53
Świetny pomysł, można wykorzystać pulpety pozostałe z obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak