Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pomidorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
ocet winny 2 łyżki
cukier 1/2 szklanka
cebula 2 sztuki
oliwa 4 łyżki
czosnek 1 główka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pomidorowa

Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę, kroimy na kawałki. Wraz z pokrojoną drobno cebulą przekładamy do garnka i rozgotowujemy. Dodajemy ząbki czosnku. Całość miksujemy. Dodajemy ocet, sól, oliwę, cukier. Zagotowujemy. Gorący sos przekładamy do wyparzonych słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaprysiek 09.03.2014 16:09
Świetnie się nada do pizzy.
Katarzyna/kate1980 10.12.2013 21:41
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak