Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
serek mascarpone 1 łyżka
białko gotowane 4 szt
sól do smaku
pieprz ziołowy XXL do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta pieczarkowa

Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzane masełko z odrobiną oleju, usmażyć do odparowania płynu.
Pod koniec dodać Mascarpone i doprawić pieprzem ziołowym, kolorowym i solą.
Po wystudzeniu dodać białka i zmiksować podręcznym blenderem
Pasta jest bardzo smaczna zarówno z krakersami jak i do faszerowania jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak