PASTA PAPRYKOWO-ORZECHOWA IDEALNA DO GRZANEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • pestki słonecznika

    3 łyżki
  • orzechy nerkowca

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka płaska
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyszczamy z pestek, drobniej kroimy i miksujemy na tzw. papkę.
Pestki słonecznika oraz orzechy miksujemy (ale pestki i orzechy oddzielnie) najlepiej takim młynkiem do kawy. Jeśli nie macie możecie użyć blendera, ale wtedy nie wrzucajcie wszystkiego od razu bo się może przegrzać blender. Kiedy już są zmiksowane orzechy i pestki słonecznika dodajemy je do miski ze zmieloną papryką, Wtedy mieszamy wszystko, a następnie używamy blendera by jeszcze raz wszystko dokładnie zmielić i połączyć. Na koniec doprawiamy do smaku. Smacznego ! :)


gotujzmaka1994
Jeśli chcecie pastę użyć do grzanek to polecam kupić bułki bagietki, pokroić ją w plastry, a następnie podpiec w piekarniku. A następnie wyjąć i posmarować pastą. Mówię wam, to jest dobre!! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 30.09.2017 08:19
Fajna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat