Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 10
cebula 4
sól do smaku
cukier 1 szczypta
olej roślinny
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa

Paprykę czerwoną myjemy i zapiekamy w piekarniku przez kilka minut. Gdy skórka będzie ciemniejsza i łatwo odchodzić paprykę wyjmujemy i zdejmujemy skórkę. Następnie kroimy ją w kostkę przy okazji pozbywając się nasion. Cebule pokrojoną w również w kostkę smażymy na rumiano na oleju roślinnym. Usmażoną dodajemy do papryki. Wsypujemy cukier, sól oraz sok z cytryny do smaku. Całość miksujemy. Nie za mocno, aby drobne kawałeczki papryki też były w paście. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 10.07.2013 07:05
super przepis
Cukiereczek13 20.08.2012 10:15
fajny pomysł na paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak