Pasta paprykowa

Pasta paprykowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    10
  • cebula

    4
  • sól do smaku

  • cukier

    1 szczypta
  • olej roślinny

  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasta paprykowa

Paprykę czerwoną myjemy i zapiekamy w piekarniku przez kilka minut. Gdy skórka będzie ciemniejsza i łatwo odchodzić paprykę wyjmujemy i zdejmujemy skórkę. Następnie kroimy ją w kostkę przy okazji pozbywając się nasion. Cebule pokrojoną w również w kostkę smażymy na rumiano na oleju roślinnym. Usmażoną dodajemy do papryki. Wsypujemy cukier, sól oraz sok z cytryny do smaku. Całość miksujemy. Nie za mocno, aby drobne kawałeczki papryki też były w paście. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Łukasz15 10.07.2013 07:05
super przepis
Cukiereczek13 20.08.2012 10:15
fajny pomysł na paprykę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat