Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 0.5 kg
cebula 1 mała
cukier 2 łyżki
oliwa 1/2 szklanki
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa

Myjemy następnie osuszamy paprykę. Osuszoną paprykę dobrze oczyszczamy i kroimy na ćwiartki a cebulę w kostkę wszystko zemleć w maszynce. Nastpnie dodajemy cukier ,oliwę oraz ocet i gotujemy na dużym ogniu przez 20 minut co jakiś czas mieszając. Gorącą pastę nakładamy do słoików ,zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak