Pasta na mini kanapkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony

    200 g
  • serek śmietankowy

    1 op
  • sok z cytryny

    1/2 łyżeczki
  • pomidory suszone w zalewie

    1/3 słoika
  • sałaty kolorowe

    4 liście
  • sól do smaku

  • tuńczyk

    1 op
  • majonez

    2 łyzeczki
  • chrzan

    1 łyżeczka
  • dynia

    3 łyzki
  • koperek

  • chleb

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę suszonych pomidorów drobniutko pokroić.
Łososia wymieszać dokładnie z serkiem, dodać przyprawy do smaku, sok z cytryny i zmiksować na gładką masę, na końcu dodać pokrojone pomidory.

W drugiej miseczce dajemy tuńczyka i odsączamy i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy chrzan, majonez, przyprawy i przyprawy do smaku. Miksujemy również na gładką masę.

Pasty przekładamy do szprycy i nakładamy na małe kawałeczki pieczywa z listkami sałaty.
Układamy na talerzu kanapeczki z dwoma rodzajami past.
Dekorujemy gałązkami koperka i suszonymi pomidorami z dynią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 11.10.2014 15:24
cudnnie podane, ale kusisz...
Cranberry 07.10.2013 15:47
smaczna pasta
pestka 05.10.2013 09:33
świetna kolacja
dorotka0000025 04.10.2013 11:10
smacznie wyglada
idealme 03.10.2013 13:49
pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat