Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z jajkiem i oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
majonez 3 łyżki
oliwki u mnie zielone z nadzieniem cytrynowym
sól i pieprz do smaku
szczypiorek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z jajkiem i oliwkami

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do miseczki. Do jajek dodajemy pokrojone drobno zielone oliwki z nadzieniem cytrynowym, majonez, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy, próbujemy. Opcjonalnie do pasty dodajemy posiekany drobno szczypiorek lub tak jak ja sypiemy go wyłącznie po wierzchu (tuż przed podaniem).

Pastę podajemy jako dodatek do ulubionego pieczywa. Można nią również nadziać świąteczne jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.04.2017 17:02
fajna pasta
Ada-Gaba 06.04.2017 20:11
bardzo pyszna
AZgotuj 04.04.2017 12:30
uwielbiam pasty:) są bardzo kreatywne:)
MonikaW 04.04.2017 07:27
wspaniała na śniadanko
Renata9 03.04.2017 22:46
Bardzo dobra pasta
Róża1 03.04.2017 20:43
przepyszna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
agnieszka214 03.04.2017 18:57
Pyszne do kanapki
tobi1989 03.04.2017 17:43
Lubię takie smakołyki :)
MagdalenaIC 03.04.2017 17:02
Dziękuję :)
Małgorzata92 03.04.2017 16:37
Wspaniała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak