PASTA KANAPKOWA Z FASOLI BIAŁEJ, GROSZKU I MARCHEWKI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    300G
  • groszek konserwowy

    150 G
  • marchew

    2 sztuki ugotowane
  • oliwa

    100 ml
  • ząbek czosnku

  • cebula

    1 sztuka zeszklona na oliwie
  • pieprz czarny mielony

  • sól ziołowa

  • chili

  • szczypiorek

    mały peczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Fasolę umieścic w garnku i zalać wodą tak, aby fasola znajdowała się pod jej powierzchnią, pozostawić do namoczenia – najlepiej na całą noc.
Następnego dnia wylać wodę, w której moczyła się fasola. Przepłukać i zalac nową wodą. Gotowac fasolę do miękkości w osolonej wodzie.
Marchew obrac i obgotowac w wodzie.
Szczypiorek posiekac.

2 Ugotowaną fasolę odcedzic i postawić do przestudzenia. Następnie umieść w pojemniku blendera. Dodać obrany ząbek czosnku, marchew, zeszklona cebulę i odsączony groszek z puszki .Zmiksowac.
Nastepnie do masy dodać posiekany szczypiorek oliwę z oliwek i przyprawy, dokładnie wymieszac lub chwile zzmiksowac.Smacznego. podawac z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat