Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
fasola biała
300G -
groszek konserwowy
150 G -
marchew
2 sztuki ugotowane -
oliwa
100 ml -
ząbek czosnku
-
cebula
1 sztuka zeszklona na oliwie -
pieprz czarny mielony
-
sól ziołowa
-
chili
-
szczypiorek
mały peczek
Sposób przygotowania
Następnego dnia wylać wodę, w której moczyła się fasola. Przepłukać i zalac nową wodą. Gotowac fasolę do miękkości w osolonej wodzie.
Marchew obrac i obgotowac w wodzie.
Szczypiorek posiekac.
2 Ugotowaną fasolę odcedzic i postawić do przestudzenia. Następnie umieść w pojemniku blendera. Dodać obrany ząbek czosnku, marchew, zeszklona cebulę i odsączony groszek z puszki .Zmiksowac.
Nastepnie do masy dodać posiekany szczypiorek oliwę z oliwek i przyprawy, dokładnie wymieszac lub chwile zzmiksowac.Smacznego. podawac z pieczywem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się