Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa a'la tatar

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebulka 1 szt
ogórek konserwowy 1 szt
żółtko jajek 2 szt
mielona wołowina 250 g
musztarda 0,5 łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa a'la tatar

Ogórka osączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać drobniutko.

Do zmielonego mięsa dodać żółtka (jajka umyć dokładnie, polać wrzątkiem i dopiero wybić). Dodać musztardę i wyrobić.

Następnie dodać cebulkę, ogórka, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

Pastę przełożyć do miseczki i podawać do pieczywa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.02.2014 15:13
a ja uwielbiam ;) więc jeśli nie mam czasu na zabawę z tatarem to robię właśnie taki mix ;)
Klausia 08.02.2014 12:43
ciekawa pasta, choć surowe mięso to absolutnie nie dla mnie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak