Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jarmużowo-tuńczykowa z suszonymi pomidorami

5.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczna, pożywna i zdrowa pasta w pięknym, wiosennym kolorze.

Składniki:

wszystkie składniki

jarmuż 2 garście
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
pomidory suszone 5 sztuk
masło 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jarmużowo-tuńczykowa z suszonymi pomidorami

Jarmuż umyć, usunąć zdrewniałe łodygi. Rozdrobnić w rozdrabniaczu. Przełożyć do miski, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. Suszone pomidory pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Dodać masło, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak