Pasta jarmużowo-tuńczykowa z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Smaczna, pożywna i zdrowa pasta w pięknym, wiosennym kolorze.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki

  • jarmuż

    2 garście
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • pomidory suszone

    5 sztuk
  • masło

    1 łyżka
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarmuż umyć, usunąć zdrewniałe łodygi. Rozdrobnić w rozdrabniaczu. Przełożyć do miski, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy. Suszone pomidory pokroić w kostkę, dodać do reszty składników. Dodać masło, wymieszać. Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat