Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczna z soczewicą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
soczewica czerwona 100 g
por 1 mały kawałek
majonez 1 czubata lyzka
jogurt grecki 1 plaska lyzka
musztarda 1 lyzeczka
czubrica zielona 0,5 lyzeczki
sól i pieprz . do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczna z soczewicą


Soczewicę ugotować w małej ilości osolonej wody do miękkości. Wystudzić. Wrzucić do miski.

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek i wrzucić do soczewicy. Całość ugnieść bardzo dokładnie widelcem (można zmiksować blenderem). Pora drobniutko pokroić i wsypać do miski.

Dodać majonez i jogurt, wymieszać wszystko dokładnie. Dodać musztardę, czubrycę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać ponownie i wstawić do lodówki do przegryzienia.

Pastę nałożyć do miseczki, posypać natką i podawać z domowym chlebem na śniadanie lub kolację.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.12.2014 14:17
wygląda smacznie, muszę wypróbować
Bernadeta1 23.11.2014 16:00
Na pewno bardzo smaczna pasta
idealme 23.11.2014 13:59
bardzo smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak